1/2/12

Shinnenkai al Sant Pau!!

la setmana passada vaig poder acomplir un altre dels petits somnis al Japó i vaig poder dinar al restaurant Sant Pau de Tokyo!! sí sí, el restaurant que la famosa cuinera catalana Carme Ruscalleda regenta aquí a la ciutat, situat a la zona administrativa de la ciutat fa poques setmanes que va rebre la segona estrella Michelin. I quin va ser el motiu que em va portar allà? doncs la celebració del Shinnenkai (新年会) o "celebració del nou any", una altra tradició japonesa on a començament d'any et reuneixes amb els companys de feina per celebrar el nou any i tot plegat. La sort per mi és que com que no som gaires al meu equip, ens podem permetre anar a llocs com el St-Pau i gaudir d'un plaer gastronòmic. El menú que vàrem prendre, tot i ser el més barat (tampoc ens passarem...), va ser molt complet i equilibrat, en general em va agradar força la combinació de ingredients i productes catalans amb coses japoneses, panellets de carbassa japonesa, tocinets del cel amb fruits d'aquí o filet de porc ibèric van ser algunes de les delícies. Val a dir però que tot i ser molt bo tampoc em va deixar estupefacte, suposo perquè moltes coses ja les coneixia, ara les companyes japoneses em sembla que van sortir gratament sorpreses. Per cert em va agradar trobar-me la carta i els menús en català...tonteria si voleu, però com ens agrada trobar-nos aquestes coses a l'exterior! AIxò sí, de la Carme res de res...hauré d'esperar a la seva propera visita!

Last week I fulfilled another little dream in Japan and went to eat at the famous restaurant Sant Pau in Tokyo!! Yes! for those that don't know it, this is the restaurant of Carme Ruscalleda, one of the best Catalan cooks who already has another Sant Pau in Catalonia with three Michelin stars. The Japanese branch which happen to got the second star just few weeks ago is located in one of the main business areas of the city. What brought me there then? The celebration of Shinnenkai (新年会) or "new year's gathering" , another festivity of the Japanese culture which occurs at the beginning of the year usually with your work colleagues. Luckily in my team we are not many and that is the reason we can afford going to this type of places and enjoy a culinary experience, and was a good one! even though we took the smallest menu, I must say it was already very complete and balanced, in general I would highlight the good and original mixture between typical Catalan products or preparations with Japanese style and ingredients. On the other hand, maybe because I already knew many if the products, although it was exquisite I wasn't astonished with the result, who were really amazed were my Japanese colleagues though :)! Unfortunately this time we couldn't meet Carme so I will have a new excuse to go back once she come to Japan again :)





Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Kasago amb pebre vermell i patata dolça / Kasago with red pepper and sweet potato
Photobucket
Caqui amb vinagreta de pastanaga - botifarra amb taronja / Kaki with carrot vinagrette - sausage w orange
Photobucket
panellet de carbassa / pumpkin "panellet"
Photobucket
 mandonguilles de gamba amb peix houbou i caldo / dumpling of prawn with houbou fish and stock
Photobucket
Anko (tipus de rap) amb salsa verda i verduretes / Anko (fish) with green sauce and veggies
Photobucket
Porc ibèric amb salsa caramelitzada i maduixa / Iberico pork with caramelized sauce and strawberry
Photobucket
Gelat de pera amb salsa de vi / Pear ice-cream with wine sauce
Photobucket
Tocinets del cel amb gelat de pinya i fruits silvestres / "Tocinets del cel" with pineapple ice-cream and red fruits
Photobucket
Photobucket

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada